Elutazva

Elutazva

Balkan Fanatik klipforgatáson

Tolcsvai és mádi kalandtúra

2019. szeptember 01. - Elutazva

A nyár utolsó napjai hogyan is telhetnének jobban, vagy hasznosabban, mint egy klipforgatással, amihez ezúttal mint "operatőr" és fotós csatlakoztam. A Balkan Fanatik zenekar készülő legújabb zenei albumához indultunk kép- és videóanyagot forgatni Mádra és Tolcsvára. A délután folyamán elsőként Tolcsvára érkeztünk, ahol már kedvenc borászunk, Áts Károly várta a csapatot, mint a Grand Tokaj főborásza, aki egyben saját családi pincészetének (Áts Családi Pincészet) is vezetője. Az ország egyik legnagyobb tárolókapacitású egységében kóstoltuk a jobbnál jobb tokaji borokat, s közben forgott a kamera. A muskotálytól kezdve, a furmintokon át, egészen az aszúkig, meg sem álltunk. Leszámítva a nagyjából 10 celsius fokos hőmérsékletet, ami az épületben uralkodott, mindenki nagyon jól érezte magát, a poharaink pedig gyorsan ürültek. Az alacsony hőmérsékletet a jegesedő tartályok is igazolták. A hangulat viszont kezdett a tetőfokára hágni. 

balkan_gya_r.jpg

Grand Tokaj Zrt. tárolókapacitása

Saját fotó EOS M50

balkan_ma_d15.jpg

Saját fotó EOS M50

balkan_ma_d19.jpg

Saját fotó EOS M50

balkan_ma_d11.jpg

Saját fotó EOS M50

balkan_ma_d12.jpg

Saját fotó EOS M50

balkan_ma_d9.jpg

Saját fotó EOS M50

balkan_ma_d8.jpg

Saját fotó EOS M50

balkan_ma_d13.jpg

Nagy a boldogság

Saját fotó EOS M50

 

A "gyárlátogatás" után megnézhettük azt a közel 7 km összhosszúságú pincerendszert, ahol a borokat gyönyörű tölgyfahordókban érlelik. A riolitos alapkőzetbe vájt pince lélegzetelállító volt. A Szegi Pince folyosóin jelenleg 173 db hordóban érlelik az értékes nedűt.

grand_tokaj_pince.jpg

Szegi Pince - Grand Tokaj

Saját fotó EOS M50

 

A délutáni kóstolásban és folyamatos szereplésben megfáradó zenekar Mádon, az Első Mádi Borházban estebédelt. A hatalmas és ízletes adagokat csak ajánlani tudom mindenkinek, aki erre jár és valami finomra vágyik. Arról nem beszélve, hogy borért nem kell a szomszédba menni. Személyes kedvencem a csontos mangalica karaj volt ránta, ami már-már egy Frédi-Béni szeletre hajazott a jól ismert kőkorszaki meséből. 

balkan_ma_d22.jpg

Első Mádi Borház

Saját fotó EOS M50

balkan_ma_d3.jpg

Saját fotó EOS M50

balkan_ma_d2.jpg

Saját fotó EOS M50

 

A készülő videoklippre nem kell már sokat várni, mert utazásunk elérte a célját. A képek közül most láthattatok néhányat, a felvett mozgóképanyag pedig megy a vágóba, s a hamarosan megjelenő, immáron a 11. Balkan Fanatik album megjelenésével nagyjából egy időben a klipet is láthatjátok majd. A videoklip forgatásáról werkfilmmel is készülünk majd, hogy még nagyobb izgalommal és lelkesedéssel várjátok mind a videoklipet, mind az új albumot.  Addig pedig igyatok finom tokaji borokat és hallgassatok még több Balkan Fanatikot! Peace & Love!

A bejegyzés trackback címe:

https://elutazva.blog.hu/api/trackback/id/tr4715034550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása